Loading...

Over Kelder

Kelder. Het magazine die weet hoe het heurt

Kelder is net even anders: brutaler, scherper, modischer, origineler en journalistieker. Het enige magazine dat lifestyle met economische journalistiek combineert speciaal voor lezers die meer over het luxe leven willen weten. Kelder bericht elke maand alles over het leven aan de top, mensen in zaken, lifestyle, geld en carrière. Dit allemaal met het wijzende vingertje van Jort Kelder himself.

Redactie

Leon Boerop

Léon is goed met de pen, minder goed met de rekenmachine. Daarom studeert hij nu al (te) geruime tijd economie en verdient hij zijn geld vooral met bloggen. Bloggen bij 925.nl, maar ook bij diverse watersportgerelateerde media. Dat is namelijk een andere bezigheidstherapie van Léon: wedstrijdzeilen. Beide passies combineert Léon door over de financiële wereld, macro-economie, ondernemerschap en extreme luxe te schrijven. Léon woont helaas niet in Amsterdam (schande), gelukkig wel dicht bij een gracht. Naast de Koninklijke Nederlansche Munt, wel te verstaan. Een beter fundament kan een lid van de 925-familie zich niet wensen. Léon is uiteraard op Twitter te vinden: @leonboerop

Ruben Munstermann

Ruben Munsterman heeft tijdens zijn studie journalistiek meer The Wall Street Journal bestudeerd dan zijn schoolboeken en de gebruikelijke Volkskrant. De focus ligt dan ook op business. En niets anders.

Zijn voornaamste doel is om verhalen te vertellen vanuit een ander perspectief dan het dertien-uit-een-dozijn-journaille waar de Hollander momenteel mee geteisterd wordt. In het persoonlijke leven draait Ruben niet om zijn mannelijke instincten heen: hij houdt van maatpakken, wijn en blues.

Josephina Frederika

Josephina Frederika (Kòpasker, 1976) is afkomstig uit een traditioneel expat-nest. Als telg uit een Zwitsers-Nederlands gezin hecht zij aan stiptheid als een Helvetisch Blancpain horloge. Na de Hogere Hotelschool verpoosde zij in onder andere Nigeria, Oostenrijk en Griekenland om enige tijd geleden weer neer te strijken in 0031. Josephina werkt als zelfstandig neringdoende in het ontwikkelen van suppaduppa internetconcepten en woordfröbelingen. Zij heeft verstand van culinaria, haute finance en - niet onbelangrijk - etiquette. Zij is de belichaming van hoe het heurt. Josephina zal met haar vriendelijke glimlach de deuren van vele boardrooms openen.

Arno Wellens

Arno Wellens (1978) was ooit boekhouder in verschillende gedaantes, maar daar lag zijn passie niet. Arno zat vervolgens vier jaar bij Quote gezeten, maar schrijft eigenlijk al sinds 30 april 1995. Toen speelde zich namelijk het Brent Spar-drama af. Nou ja, drama: Arno rekende met zijn vader voor dat de apocalyptische claims die Greenpeace deed niet klopten. Er zou volgens Greenpeace zoveel giftig Strontium in het platform zitten, dat de totale concentratie in de oceanen zou verdubbelen als Shell het platform zou afzinken. Uiteindelijk moest Shell voor de milieubeweging door de knieën en zo is de term ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ geboren.

Alleen rekende de Wellensen uit dat die verdubbeling pas gerealiseerd zou worden als we jaarlijks zeventig Brent Spars in zee zouden dumpen. Het ingezonden rekenwerk werd niet geplaatst in het lokale sufferdje, hoewel Greenpeace later moest toegeven dat hun berekeningen niet klopten. Toch gaf het tikken van stukjes veel plezier. Daarom blijft Arno de rekenmachine in de inkt dopen, nu voor 925. Hij schrijft graag over klimaatverandering, woningcorporaties, megalomane bankiers en de Euro.

Storm

Storm maakte - tot zijn vermogen verdween - furore als beurshandelaar. Een nieuwe carrière startte in het journaille waar Storm als inspecteur vermogenskwesties verschillende bronnen van informatie voorzag inzake rijke luitjes. Storm poogde met aldaar behaald gage wederom binnen te lopen op de beurs, maar opnieuw verdween zijn geld (slinkse manoeuvre van de bank). Een kluizenaarschap brak aan tot J.K. Storm aanreed met zijn elektrische Smart. Kelder herkende in een oogwenk de potentie van de handelaar en vroeg hem bureelmeester te worden bij 925, bij wijze van vergoeding voor de geleden schade. Storm schrijft als analfabeet artikelen van bedenkelijke allooi maar rekent des te beter.

Björn Vennema

Björn Vennema (IKEA, 1890) leert voor fietsenmaker en is hordenloper bij een grote bank. Vennema waakt hier over luttele miljoenen en kijkt langs Houthoff neer op Wall Street adepten. Daar waar u vroeger in bomen klom kwam Björn nooit buiten de ring van 020, en heeft hij aldus een fobie tegen alles dat geen homo sapien is.

Lauressa M. Ford II

Tovenaarsleerling & Hees corpsmeisje praat u bij over de ins & outs aan de rand van het hockeyveld.

Imre Morren

Ballerina, barvrouw en lid van een elitaire ballenclub. Maar vooral bedrijfskundige geïnteresseerd in 'veranderingsprocessen'. Wat u zegt.

Michiel Melief

Jurist. Zuidas, ondernemingsrecht. Gelukkig niet van het type 'drie happen zout en nog geen dorst'.

Thomas Moerman

Journalist en eurofiel. Inderdaad, wat u zegt. Het leverde hem wel een prachtige Zweedse blondine op. Knáæākęêbroøoôoœõtd!

Directie

Jort Kelder

Jort Paul Wouter Kelder (Nova Scotia, 1969) begon op twintigjarige leeftijd als stagiair bij Quote en wist zich via een redacteurschap in 1993 omhoog te ellebogen tot het hoofdredacteurschap. Onder Kelders schrikbewind oogstte Quote enig succes; de oplage verdrievoudigde en er werden minzaam enige tijdschriftbokalen in ontvangst genomen. Na zijn abdicatie bij 'het bijtertje onder de zakenbladen' hield Kelder zich onledig met het maken van televisie en is hij voor schrikbarende gages te boeken als spreker & spreekstalmeester (specialisme: de oude en nieuwe elites). Kelder doet niet aan idolen maar is een milde adept van W.S. Churchill, JFK, drs. P, enige dictators alsmede de voetballer George Best, wiens onsterfelijke woorden generaties inspireren: 'I spent 90 percent of my money on booz, birds and fast cars. The rest I wasted.'

Ronald van de Laar

Postbode aandeelhouder Ronald van de Laar begon zijn werkende leven als soldaatje bij de KMA en eindigde bij enkele verzekeraars en McKinsey & Company. Van de Laar bracht vervolgens wat corporate verzekeraars naar de beurs in de Londense City, investeerde in Spyker (en verdiende er aan), kocht een bank op Cyprus en werd mede-eigenaar van het postbedrijf Sandd. U kunt de aandeelhouder herkennen van een populair Brits autoprogramma, waar hij in verscheen nadat een schone pitpoes zich over de motorkap van zijn Porsche drapeerde (zie video). Van de Laar houdt zich nu vooral bezig met het slopen van verzekeringsvergelijkingssites met zijn onderneming Betch.nl.